Skontaktuj się z Ekspertem

20.10.2021

PV Solar, G-Flex i Engilab – nowi partnerzy w programie COPA-DATA Partner Community

Z dumą informujemy, iż trzy nowe firmy: PV Solar, G-Flex oraz Engilab dołączyły do partnerskiego programu COPA-DATA Partner Community, który w swoich szeregach posiada wiele znanych firm z Polski i zagranicy.

Powołany w 2011 roku program partnerski COPA-DATA Partner Community posiada obecnie ponad kilkaset członków z całego świata. Do tego grona dołączyły również firmy: PV Solar, G-Flex i Engilab. PV Solar, to powstała w 2013 roku, działająca w branży fotowoltaiki firma, która zaczynała jako mały instalator domowych instalacji, obecnie tworząca farmy fotowoltaiczne oraz instalacje przemysłowe. Drugim profilem działalności jest  sprzedaż hurtowa komponentów fotowoltaicznych. Firma G-Flex działa w obszarze szeroko pojętej automatyki przemysłowej. Tworzy kompleksowe systemy sterowania dla maszyn i urządzeń oraz wykonuje integracje nowych i używanych maszyn na liniach produkcyjnych. ,,Naszą misją jest tworzenie niezawodnych, bezpiecznych, ergonomicznych i przyjaznych środowisku rozwiązań realizujących i wspierających proces produkcji” – komentuje Pan Rafał Golnau, założyciel i prezes zarządu. Natomiast Engilab to młoda firma z doświadczonymi inżynierami, prowadząca działalność w zakresie specjalistycznego projektowania, wdrażania planów i rozwiązań dla klientów końcowych oraz inżynierii i związanego z nią doradztwa technicznego.

Wzajemna współpraca kluczem do sukcesu

COPA-DATA Polska współpracuje z firmą G–Flex już od paru lat. ”Profesjonalizm, tak naszym zdaniem, najtrafniej określić można odczucia płynące ze współpracy z COPA-DATA Polska. Profesjonalna obsługa w atmosferze życzliwości i rzetelne wsparcie techniczne, będące wyznacznikiem jakości świadczenia usług na rynku, wszystko to sprawia, że firmę COPA-DATA i platformę zenon polecamy wszystkim, którzy chcą dostarczać produkty najwyższej jakości” – potwierdza Rafał Golnau.
Firma PV Solar z kolei z COPA-DATA Polska współpracuje od bieżącego roku. „Mamy nadzieję, że nadal będą nas wspierać w kwestiach technicznych, które nas zaskoczą, razem z nimi będziemy się rozwijać i tworzyć ciekawe projekty. Rozwiązania rynkowe są ograniczane i nie zawsze wystarczały na potrzeby naszych projektów, potrzebowaliśmy więc uniwersalnego narzędzia pozwalającego na nieograniczone możliwości. Oferta firmy COPA-DATA spełniała wszelkie nasze wymagania, a zaangażowanie i podejście do partnerów zaważyło o decyzji” – mówi Sławomir Oczoś - główny inżynier w firmie PV Solar. Ze względu na krótki okres współpracy firma PV Solar wdrożyła oprogramowanie zenon tylko w kilku projektach pokazowych – m.in.: monitoringu farm fotowoltaicznych oraz systemów zarządzania energią w placówkach przemysłowych, ale w planach są kolejne realizacje.

Więcej informacji o tym jak przystąpić do programu można znaleźć TUTAJ lub wysłać e-mail z zapytaniem na: sales.pl@copadata.com.